De woonbonus… loopt op z’n einde.

11/10/2019

Vandaag, vrijdag 11 oktober 2019, is er volledige duidelijkheid over de aankoop van een eerste woning voor én na 1 januari 2020.

Indien de kredietakte bij de notaris verlijdt ten laatste op 31/12/2019, is de woonbonus van toepassing op de ganse looptijd van het krediet.

Wordt de akte verleden na 31/12/2019, dan is er geen woonbonus meer van toepassing maar heeft u recht op de verlaagde registratierechten van 6%.

Het is duidelijk dat het systeem van de woonbonus voor velen van ons voordeliger is dan de verlaagde registratierechten.

Dit verklaart ook de recente stijging van het aantal vastgoeddossiers en kredietaanvragen.

Ook bij Hoedemaekers merken wij de stijgende interesse in woonkredieten. De tijd begint echter in ons nadeel te spelen. Om te kunnen garanderen dat de kredietakte voor 31/12/2019 kan verlijden, rest ons niet veel tijd meer.

Hoedemaekers heeft daarin twee grote en tijdsbesparende voordelen;

  • wij, als kredietmakelaar, kunnen onmiddellijk een 5-tal maatschappijen met elkaar vergelijken om voor u de beste formule te vinden.
  • naast uw kredietbehoefte, ontzorgen wij u ook op vlak van verzekeringen. Want niet enkel een krediet is nodig bij de aankoop van een huis. Ook de brandverzekering en schuldsaldoverzekering dienen in orde te zijn voor 31/12/2019.

U leest het, de tijd begint te dringen. Hoedemaekers kan hierin een belangrijke rol spelen. Wilt u uw droom nog realiseren voor het einde van dit jaar? Neem dan contact met ons op. Liever vandaag dan morgen.

info@hoedemaekers.be

011/28.32.32